Idąc krokami Logismarket Hiszpania, gdzie usługa działa już od września, Logismarket Francja uruchomił usługę zakupów online - funkcjonalność, która pozwala użytkownikom na zakup produktów za pośrednictwem strony www.logismarket.fr.

Klienci mogą znaleźć to, czego szukają spośród ponad 18 000 produktów dostępnych w Logismarket Francja oraz porównywać różne marki i ceny. Osoby zainteresowane danym produktem, mogą skontaktować się ze sprzedawcą w celu uzyskania informacji lub za pomocą nowego przycisku „Złóż zamówienie" dokonać zakupu.

Sprzedawca po otrzymaniu wniosku zakupowego za pośrednictwem portalu Logismarket kontaktuje się z nabywcą w celu ustalenia rodzaju płatności i dostawy produktu.

Ze względu na poszerzenie swojej oferty o pośrednictwo w e-handlu, Logismarket zmienił swoją nazwę z "Informatora Przemysłowego" na "Rynek przemysłowy dla firm i specjalistów". Nazwa ta odzwierciedla nowy profil biznesowy Logismarket.